nlenfrdeitptrues

Nieuwsoverzicht

Juf Nadia gaat met pensioen na een 41-jarige carrière!

NadiaTijdens de Breughelfeesten op Overbeke in september 1980, vroegen E.H.P. Vercruyssen H. (+) en Dir. Baudewijn H. (+) aan Juf Nadia om met onmiddellijke ingang, een klasvervanging te doen in het 1ste lj. van Juffrouw Yvonne (+) in het parochieschooltje van Overbeke achter de kerk. Zo is haar definitieve loopbaan gestart in het 1ste leerjaar (later eerste graadsklas) , dit maar liefst 30 schooljaren lang. Daarna heeft Dir. Paul Huylebroeck haar de kans gegeven om over te stappen naar de zorgklas van het lager, dit 10 jaar lang tot op heden.
Juf Nadia’s woorden: “Zuster Rafaël heette me toen welkom en zei dat er mij een zware taak te wachten stond in haar “schooltje” met amper 6 leerkrachten en directie met klas. “Het schooltje” van Overbeke groeide tot een heuse “Sint-Thérésia Basisschool” , dank zij de hardwerkende en vooral gemotiveerde schoolteams tot op heden . Ik ben er echt fier op! Er is een tijd van komen , maar mijn tijd van gaan is gekomen. Ik heb altijd geprobeerd om er te zijn voor alle kinderen van de school. Mijn wens is dat het met mijn Sint-Thérésiaschool verder goed mag gaan in de toekomst, dit met veel dank aan al mijn directies, schoolbesturen, collega’s, ouders en vooral alle schoolgaande kinderen uit mijn voorbije loopbaan! Het gaat jullie goed!!!!

Zo blijven onze kleuters fit ...

MatthiasEen greep uit de oefeningen die onze kleuters regelmatig krijgen van meester Matthias vind je op volgende links: een bal gooien, op handen en voetenrollen en duwen

 

 

Leren na de paasvakantie

Illustratie Virus Corona - Gratis afbeelding op Pixabay

Beste ouders,
Graag willen we je inlichten over de manier waarop we na de paasvakantie het onderwijs verder vorm geven.Zie ook dit filmpje van Onderwijs Vlaanderen.
 
De Nationale Veiligheidsraad, uitgebreid met de ministers-presidenten, heeft gisteren (woensdag 15 april), op grond van advies van de wetenschappelijke experten, de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus voorlopig verlengd tot en met zondag 3 mei. Dat is nodig om de viruscurve verder af te vlakken, zodat onze gezondheidssector niet overbelast wordt. Of de maatregelen ook na die datum gehandhaafd blijven of versoepelen, hangt af van hoe de cijfers evolueren. 
Voor het onderwijs betekent dit dat de lessen op school eveneens geschorst blijven en dat de scholen in opvang moeten blijven voorzien. 

Concreet moeten scholen tot en met donderdag 30 april open blijven voor de opvang van 3 groepen gezonde leerlingen. Voor onze school is er elke dag opvang van 7u00 tot 18u00.

De voorziene studiedag van woensdag 22 april gaat niet door.  Die dag is er gewoon opvang. 
Vrijdag 1 mei is een wettelijke feestdag.  Die dag is er geen opvang.  
Het schoolfeest van zondag 7 juni kan eveneens niet doorgaan.
In bijlage vinden jullie concrete info.