nlenfrdeitptrues

Nieuwsoverzicht

Wilgenhut voor kinderen Sint-Theresia

WilgenhuttenNa een deugddoende krokusvakantie staken de kinderen van het zesde leerjaar van de Sint-Theresia basisschool in Wetteren deze ochtend de handen uit de mouwen om een wilgenhut te bouwen. 
Meester Dries en ouders Jef Van Damme en Martin Van Loo bouwden samen met de kinderen van het 6de leerjaar een wilgenhut in het kader van een MOS (Milieu Op School) project. De school krijgt hiervoor steun van de provincie Oost-Vlaanderen. Dat doen ze op een heel duurzame manier, want de takken voor de hutten op de groene speelplaats naast de schoolgebouwen, werden in perkjes op de andere speelplaats gekweekt.  

K3 bij de indianen

K3 indianenDe derde kleuterklas veranderde in een echte indianenstam !

Slaapklasje

slaapklasje overbekeBasisschool Sint-Theresia in Wetteren-Overbeke is gestart met een slaapklasje voor peuters en kinderen uit de eerste kleuterklas. Ouders kunnen aangeven of hun kind nog geen volledige dag kan meedraaien op school. Dan eten ze 's middags in het slaapklasje om vervolgens een tukje te doen. Dan kunnen ze weer uitgerust de namiddag starten met de speeltijd. Het toezicht en begeleiding wordt verzorgd door vrijwillige 'oma's. dat zijn Mimi, Riet en Bet. (bron: het Nieuwsblad)

Modeshow L4

L4mode03Het 4e leerjaar verzorgde een heuse modeshow met zelfgemaakte kledij. De kinderen van de school mochten hiervan meegenieten. Ook ouders en grootouders werden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Klik hier voor het filmpje.

L2 naar het bos

L2bos04Het 2de leerjaar beleefde het bos met alle zintuigen! Klik hier voor de foto's.