nlenfrdeitptrues

Nieuwsoverzicht

Even voorstellen ... onze school

2021 01 19 08 40 58 Window1

De volledige brochure vind je hier.

Info om nader kennis te maken vind je hier.

Vlot gestart ...

Eerste schooldag 2020 05De voorbije zomer hebben we onze speelplaats heraangelegd. In het kader van MOS (Milieuzorg Op School) zullen we nu in verschillende fases meer groen op school brengen. Vandaar kwam ons jaarthema Groen/Groei. In de vakantie werd alles uitgegraven, een boomstammenparcours werd aangelegd, een moestuin met kippenhok,... Alles wordt nu samen met de kinderen gezaaid, geplant, zodat de bloemen, planten en bomen samen met hen mee kunnen groeien. 

 

Juf Nadia gaat met pensioen na een 41-jarige carrière!

NadiaTijdens de Breughelfeesten op Overbeke in september 1980, vroegen E.H.P. Vercruyssen H. (+) en Dir. Baudewijn H. (+) aan Juf Nadia om met onmiddellijke ingang, een klasvervanging te doen in het 1ste lj. van Juffrouw Yvonne (+) in het parochieschooltje van Overbeke achter de kerk. Zo is haar definitieve loopbaan gestart in het 1ste leerjaar (later eerste graadsklas) , dit maar liefst 30 schooljaren lang. Daarna heeft Dir. Paul Huylebroeck haar de kans gegeven om over te stappen naar de zorgklas van het lager, dit 10 jaar lang tot op heden.
Juf Nadia’s woorden: “Zuster Rafaël heette me toen welkom en zei dat er mij een zware taak te wachten stond in haar “schooltje” met amper 6 leerkrachten en directie met klas. “Het schooltje” van Overbeke groeide tot een heuse “Sint-Thérésia Basisschool” , dank zij de hardwerkende en vooral gemotiveerde schoolteams tot op heden . Ik ben er echt fier op! Er is een tijd van komen , maar mijn tijd van gaan is gekomen. Ik heb altijd geprobeerd om er te zijn voor alle kinderen van de school. Mijn wens is dat het met mijn Sint-Thérésiaschool verder goed mag gaan in de toekomst, dit met veel dank aan al mijn directies, schoolbesturen, collega’s, ouders en vooral alle schoolgaande kinderen uit mijn voorbije loopbaan! Het gaat jullie goed!!!!